65-plusser niet afgeschreven dankzij uitzendbureau

Steeds vaker blijven mensen na het bereiken van de pensioenleeftijd aan het werk. Uit cijfers van het CBS blijkt dat begin dit jaar 182.000 mensen van 65 jaar en ouder actief waren op de arbeidsmarkt. Begin 2011 waren dat er nog 129.000 en in 2009 76.000. Uitzendbureaus maken gretig gebruik van deze nieuwe trend. Bij uitzendkoepel NBBU zijn momenteel ruim 90 uitzenders voor senioren aangesloten, ook de ABU ziet het aantal seniorenbureaus groeien. Vooral 65-plussers die niet achter de geraniums willen zitten, maar ook niet meer fulltime willen werken biedt het uitzendbureau de uitkomst. Ook is het uitzendbureau een goede optie voor werknemers van 65 jaar die verplicht uit dienst moeten vanwege een bepaling in de cao. Zij kunnen vervolgens weer ingehuurd worden door dezelfde werkgever via een payrollconstructie. Slechts een klein percentage van de 65-plussers werkt via het uitzendbureau puur uit financieel oogpunt, aldus het NBBU.

Reacties

Plaats een reactie