Nederland laagste personeelsverloop van Europa

Nederlanders stappen in vergelijking met hun Europese collega’s het minste over naar een andere werkgever. Dat blijkt uit onderzoek door Hay Group. Het gemiddelde verloop in Nederlandse organisaties ligt in 2013 op 6,1 procent. In Duitsland is dat 14 procent. Dat is opvallend, want maar liefst 40 procent van de Nederlandse werknemers staat open voor een nieuwe baan. Dat blijkt uit recent onderzoek van Monsterboard. Vooral de toenemende werkloosheid en slechte economische vooruitzichten zijn redenen van de honkvastheid van de Nederlandse werknemer, aldus eerder onderzoek van Hay Group.

Onverwachte uitstroom

Naar verwachting trekt de economie in Europa vanaf 2015 weer aan. Dat wordt een keerpunt in het personeelsverloop, meldt Alrik Boonstra, Regional Director van Hay Group. Veel organisaties zullen verrast worden door de talentuitstroom. Daarom is Boonstra’s advies aan werkgevers om nu al te investeren om talent te binden. Dat de voorspelling van Hay Group wel eens werkelijkheid kan worden blijkt uit recent onderzoek van Monsterboard. Maar liefst 40 procent van de Nederlandse werknemers staat open voor een nieuwe baan. Onder hoogopgeleide werknemers is dit zelfs bijna 50 procent. 70 procent van hen gaf aan het op dit moment te riskant te vinden om van baan te wisselen.

Reacties

Plaats een reactie