Sollicitatieavonden voor ouderen

De overheid wil speciale avonden gaan organiseren om oudere sollicitanten en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Dat zei minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een interview met de NOS eind juli. Hoewel het percentage werkloze ouderen lager is dan onder jongeren, is het voor ouderen veel moeilijker om een baan te vinden. Door werkgevers en ouderen met elkaar in contact te brengen hoopt de minister het voor de ouderen makkelijker te maken een nieuwe baan te vinden. Volgens Asscher zou slechts 1% van de oudere sollicitanten succes hebben bij het doen van een open sollicitatie. Dat percentage zou door de sollicitatieavonden kunnen oplopen tot wel 30%. De sollicitatieavonden worden onderdeel van het totale pakket aan maatregelen ter waarde van 600 miljoen euro om de hoge werkloosheid te bestrijden.

Reacties

Plaats een reactie