Technische studies (eindelijk) in trek

Het nieuwe studiejaar staat voor de deur. Het moment waarop een hele lichting scholieren de stap naar een vervolgopleiding maakt en daarmee kiest voor een toekomstig beroepsveld. Opvallend hierbij is dat dit jaar het aantal aanmeldingen voor universitaire studies op het gebied van landbouw, natuur en techniek met maar liefst 20 procent is toegenomen. Dat meldt de vereniging van universiteiten VSNU.

Ondanks de crisis is er al jaren een groot tekort aan technisch geschoold personeel. Overheid en bedrijfsleven steken daarom veel energie in de promotie van technische studies. De aanhoudende crisis en hoge jeugdwerkloosheid spelen waarschijnlijk echter de grootste rol in de ‘run’ op technische studies. De baangarantie na afloop van een technische studie is namelijk groot en studenten kiezen liever veilig, aldus een woordvoerder van de VSNU. Is er dus toch een lichtpuntje aan de aanhoudende economische crisis.

 

Reacties

Plaats een reactie