Al 2.300 jongeren aan baan geholpen

De oproep van uitzendbureau Randstad en Mirjam Sterk, de ambassadeur jeugdwerkloosheid verleden week om binnen vijf weken 10.000 jongeren aan het werk te krijgen lijkt echt te werken. Na slechts een week is er al werk gevonden voor 2.323 jongeren. Daarnaast ondertekende minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteren een overeenkomst voor een project waardoor 1.000 jongeren aan de slag kunnen in de regio Dordrecht.

Ambassadeur jeugdwerkloosheid
Sterk werd in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid benoemd als antwoord op de alsmaar stijgende jeugdwerkloosheid. Zij moet bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren. De jeugdwerkloosheid bedraagt op dit moment 17 procent, oftewel 148.000 werkzoekende jongeren.

Reacties

Plaats een reactie