Bijstandsgerechtigden voelen zich slecht geholpen door gemeenten

Bijstandsgerechtigden voelen zich slecht geholpen door gemeenten wanneer zij terug willen keren naar de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een FNV-onderzoek dat in handen is gekomen van nu.nl. In het rapport ‘Beter zicht op werken in de bijstand’ zegt 70 procent van de ondervraagden dat er geen rekening is gehouden met hun opgedane werkervaring en vaardigheden. Slechts 10 procent  verwacht een betere kans op betaald werk te krijgen dankzij het traject waar zij in zitten.

Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, laat in een reactie weten het eens te zijn met de conclusie dat regels rond de tegenprestatie die uitkeringsgerechtigden moeten uitvoeren, niet duidelijk genoeg zijn.  Volgens voorzitter René Paas proberen sociale diensten naar ‘eer en geweten’ invulling te geven aan de tegenprestatie. Hij nodigt de FNV uit om samen te onderzoeken of het mogelijk is op basis van een aantal proefprocessen die grenzen scherper te krijgen.

Reacties

Plaats een reactie