Werknemers noodgedwongen aan de slag als zzp’er

Het aantal startende ondernemers is in de eerste zes maanden van 2013 met 1,5% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van het economisch bureau van de ING. Volgens de ING is de stijging voor een groot deel toe te schrijven aan het grote aantal werknemers dat aan de slag gaat als zzp’er. Dit is vaak noodgedwongen, omdat na een ontslag geen nieuwe baan in loondienst kan worden gevonden. Daarnaast is er een aantal beroepen, zoals bijvoorbeeld bouwvakkers en tekstschrijvers, waarbij je bijna alleen nog als zzp’er aan het werk kan.

De eerste helft van 2013 telde rond de 69.000 starters. Evenals in voorgaande perioden gingen de meeste starters aan de slag in de zakelijke dienstverlening (29%), gevolgd door de detailhandel (11%) en de bouw (10%). Daarnaast is de gezondheidszorg populair onder starters (10%).

Reacties

Plaats een reactie