Minimumloon voor flexwerkers

Flexwerkers krijgen recht op het wettelijk minimumloon. Een wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken lijkt te kunnen rekenen op de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek donderdag. De wet is van toepassing op mensen die geen arbeidsovereenkomst hebben, maar werken op basis van een opdrachtovereenkomst, zoals veel postbodes en krantenbezorgers.

Brancheorganisatie DDMA zei eerder deze week te vrezen voor het werk van oudere bezorgers. Door het wetsvoorstel worden zij voor hun werkgever mogelijk drie keer zo duur als hun jongere collega’s. Bijna de helft (47 procent) van de ondernemers die wel eens gebruik maakt van tijdelijk personeel, zegt naar aanleiding van de maatregel minder flexwerkers te zullen inzetten en meer zzp’ers, zo blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Reacties

Plaats een reactie