43% sollicitanten krijgt geen enkele reactie

Bijna de helft (43%) van alle Europese werkzoekenden krijgt na het versturen van een sollicitatie geen enkele reactie. Dat blijkt uit onderzoek van vacaturesite Stepstone onder ruim 21.000 werkzoekenden. Het niet communiceren van een afwijzing scheelt de HR-afdeling wellicht wat werk, maar kan nadelige gevolgen hebben voor het imago van de organisatie. 84% van de ondervraagden gaf aan een negatieve associatie te krijgen met organisaties waarvan zij geen enkel bericht meer ontvangen na een sollicitatie. 60% zou het niet ontvangen van een afwijzingsbriefje zelfs reden vinden om geen diensten of producten meer af te nemen van de desbetreffende organisatie. In deze tijd van social media waarin negatieve ervaringen met bedrijven volop gedeeld worden kan dit een bedrijf serieuze imagoschade en omzetverlies opleveren. Neem dus altijd de moeite als recruiter om afgevallen sollicitanten formeel af te wijzen. Of u hiervoor de telefoon pakt, een brief stuurt of mailt doet er verder niet toe.

Reacties

Plaats een reactie