Bemiddeling moeders enorm succes

De afgelopen tien jaar is de arbeidsparticipatie van vrouwen enorm toegenomen. Van de 1,4 miljoen vrouwen met jonge kinderen heeft 76% een betaalde baan. In 2002 was dat nog 60%. Dat komt niet alleen omdat steeds meer vrouwen buitenshuis aan de slag willen, ook zien steeds meer bedrijven thuisblijfmoeders’ als onbenut arbeidspotentieel, zeker in sectoren waar moeilijk aan personeel is te komen.

Een kans dus voor de uitzendbranche, zo blijkt ook uit de resultaten van uitzendbureau Work4Women. In twee en een half jaar tijd heeft Work4Women ruim 5.000 thuisblijfmoeders bemiddeld naar werk. Work4Women is een uitzendbureau dat louter vrouwen bemiddeld die jarenlang niet hebben gewerkt in verband met de opvoeding van hun kinderen en weer aan de slag willen. Yvon Veugelers, directeur van Work4Women, legt in een achtergrondartikel in de Volkskrant uit dat met name bedrijven met een hoog personeelsverloop (zoals callcenters) graag vrouwen met thuiswonende kinderen aannemen. ‘Ze zijn loyaal aan het bedrijf, verzuimen weinig en zijn betrouwbare werknemers met een hoge productiviteit’, aldus Veugelers. Andere terreinen waar deze doelgroep goed te bemiddelen is zijn de zorg, op secretarieel en administratief vlak en in de catering.

De bemiddeling van thuisblijfmoeders vraagt wel wat extra’s. Zo willen alle tot nu toe bemiddelde vrouwen, zonder uitzondering, parttime werken. Is die mogelijkheid er niet bij een potentiële werkgever? Dan onderhandelt Work4Women net zolang tot die bereidheid er is ook voor minder uren iemand aan te nemen. Ook helpt Work4Women de vrouwen bij het vinden van kinderopvang en ander praktische zaken.

Reacties

Plaats een reactie