Licht aan einde tunnel Flexbranche

Uitzenders zijn steeds positiever over de toekomst. Zo meldde Adecco, het grootste uitzendconcern van de wereld, onlangs een groei bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers. Vooral de arbeidsmarktontwikkelingen in Italië, Duitsland en Spanje werden door de topman van Adecco als bijzonder bemoedigend genoemd. Ook Noord-Amerika doet het goed. Naast Adecco kondigde Yacht onlangs ook al een toenemende vraag aan. Zo steeg de vraag naar logistiek engineers en planners met 39% ten opzichte van vorig jaar. Uitzendbureau USG People kwam twee weken geleden nog met cijfers die een licht dalende omzet lieten zien. Maar, zo verzekerde de topman van USG People, het omslagpunt voor USG People nadert.

Uit verschillende rapporten blijkt dat de flexmarkt aantrekt. ING publiceerde deze week nog een rapport waarin de verwachting staat dat de vraag naar uitzendkrachten komend jaar met twee procent toeneemt. Met name de vraag vanuit industrie, groothandel en transport zal het komende jaar stijgen. Uit de FlexVertrouwenindex van Dzjeng & FaseVijf blijkt dat flexorganisaties de toekomst van de markt beoordelen met een 6,6. Het eerste en tweede kwartaal was dat nog respectievelijk een 6,1 en 6,2. De FlexVertrouwenIndex meet elk kwartaal het vertrouwen in en gevoel over de toekomst – de economische groei in de komende zes maanden – van functionarissen op prominente posities in de flexbranche.

 

Reacties

Plaats een reactie