Toeslag avond- en weekend moet verdwijnen

De toeslag op loon bij avond- en weekenddiensten is niet meer van deze tijd en moet verdwijnen. Dat zegt voorzitter van werkgeversorganisatie MKB-Nederland Michaël van Straalen in Het Financieele Dagblad. Met name voor zelfstandige winkeliers is de toeslag een doorn in het oog. De onregelmatigheidstoeslag zou niet meer van deze tijd zijn. De economie is flexibel en niet gebonden aan tijden van 9 tot 5. Bovendien kunnen middenstanders het niet meer opbrengen personeel toeslag te betalen op koopzondagen en koopavonden, maar worden wel gedwongen open te blijven door de concurrentie met grote ketens.

Vakbond CNV Dienstenbond ziet overigens niets in de oproep van MKB-Nederland en is niet van plan ‘mee te werken aan verdere koopkrachtdaling van winkelmedewerkers’. ‘Nu winkels op zondag open zijn, moet er achteraf niet gezeurd worden over de kosten die dat met zich meebrengt. In de mkb-detailhandel zijn de laatste jaren al bijna geen loonsverhogingen geweest”, laat CNV-bestuurder Fedde Monsma maandag in een persbericht weten.

Reacties

Plaats een reactie