Groei flexwerk in alle sectoren

In 2020 bestaat het personeelsbestand van organisaties gemiddeld uit 30% flexkrachten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO onder 900 ondernemingen in opdracht van de vereniging van uitzendbureau’s ABU. Nu ligt dat percentage nog op 25%. De groei in het gebruik van flexkrachten ligt vooral bij werkgevers die hier nu ook al gebruik van maken. De grootste groei in flexibele contracten wordt verwacht in tijdelijke contracten, gevolgd door uitzendkrachten/gedetacheerden, oproepcontracten en samenwerking met zzp’ers. Hoewel de groei van flexwerkers in alle sectoren wordt voorzien, zal met name in de financiële dienstverlening, de zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en zorg de vraag toenemen.

Opvallend is dat werkgevers flexkrachten niet alleen maar inzetten voor het opvangen van pieken en dalen in de organisatie, maar ook om specifieke kennis binnen te halen. Het gaat dan om kennis die niet permanent in de organisatie aanwezig hoeft te zijn.

Reacties

Plaats een reactie