Lichte daling Europese werkloosheid

In maart was 11,8 procent van de beroepsbevolking in de eurozone werkloos. Dat betekent een lichte daling: een maand eerder was dat 11,9 procent. De werkloosheid in deze regio is sinds december vorig jaar nagenoeg stabiel, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van Eurostat.

Naar schatting zijn op dit moment 18,9 miljoen mensen werkloos in de eurozone. Dat zijn er 22.000 minder dan een maand eerder. Ten opzichte van maart 2013 zijn er 316.000 minder mensen werkloos in dit gebied. In de gehele Europese Unie daalde het aantal werklozen met 66 duizend naar 22,7 miljoen. Omgerekend is dat 10,5 procent van de beroepsbevolking in de 28 EU-landen.

De laagste werkloosheidscijfers binnen de eurozone zijn te vinden in Oostenrijk (4,9 procent), Duitsland (5,1 procent) en Luxemburg (6,1 procent). In Griekenland zijn relatief de meeste mensen werkloos (26,7 procent), gevolgd door Spanje (25,3 procent).

Reacties

Plaats een reactie