Plan vakbond: 300.000 extra banen in 2020

De regering, de werkgevers en de vakbonden moeten maatregelen nemen om tot 2020 300.000 extra banen te scheppen. Dat staat in een plan dat de vakbonden FNV, CNV en VCP woensdag 2 juli hebben gepresenteerd. Volgens de vakbonden zijn hioervoor de volgende maatregelen nodig:

  • verlaging van delasten op arbeid
  • 60-plussers korter te laten werken om plaats te maken voor jongeren
  • hogere belasting op grootverdieners en op winsten van multinationals
  • inzetten van fina

Verder willen de bonden dat het kabinet  – dat tot en met 2015 600 miljoen euro heeft uitgetrokken om via sectorplannen werknemers te scholen en leerwerkbanen te creëren – hier nog twee jaar langer mee doorgaat. En dat de 100.000 banen die verloren dreigen te gaan in de jeugd-, ouderen- en gehandicaptenzorg, behouden blijven.

 

 

Reacties

Plaats een reactie