Werkloosheid daalt voor derde maand op rij

Het aantal werklozen is voor de derde maand op rij gedaald. 8,2% van de beroepsbevolking zit nu nog zonder werk. In de voorgaande maand was dat nog 8,4%. Dat is een afname van 12 duizend personen. Dat blijkt uit afgelopen donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid kwam in juli uit op 645.000 personen. Gemiddeld daalde het aantal werklozen gedurende de afgelopen drie maanden met 14.000 per maand.

Vergeleken met een jaar geleden is zowel de werkloze als de werkzame beroepsbevolking met ongeveer 50.000 personen gekrompen. Dit betekent dat de totale beroepsbevolking met ruim 100.000 mensen is gedaald. Vooral tussen november 2013 en maart 2014 trokken veel mensen zich terug van de arbeidsmarkt.

Reacties

Plaats een reactie