Daling ziekteverzuim eerste kwartaal 2014

Het ziekteverzuimpercentage in Nederland is in het eerste kwartaal 2014 gedaald van 4,5% tot 4,09% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens Kick van der Pol, voorzitter van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL) laten deze cijfers zien dat de aanpak van de arbodienstverleners van verzuim leidt tot resultaten. Hij verklaart deze daling onder door de continue aandacht voor preventie van uitval, de toenemende aandacht voor gezondheid en vitaliteit op het niveau van individu, management en organisatie. Volgens Van der Pol is het nu van groot belang om verder te investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid. Het ziekteverzuimpercentage in het eerste kwartaal van 2014 met gemiddeld 2,1 procent was het laagst in de horeca. Onderwijs scoorde het hoogst met een percentage van 5,3 procent.

Reacties

Plaats een reactie