Nieuwe campagne tegen jeugdwerkloosheid

De werkloosheid onder jongeren is schrikbarend hoog. In augustus telde het Centraal Bureau van de Statistiek 122.000 jeugdwerklozen. Dat is 15,1 van het totaal. Daarom slaan Mirjam Sterk en Randstad opnieuw de handen om jongeren aan een baan te helpen.

Geen streefgetal
Vorig jaar was het doel om in vijf weken tijd 10.000 jongeren aan een baan te helpen. De teller bleef toen uiteindelijk steken op 8.281. Voor dit jaar is geen streefgetal genoemd om de aandacht zoveel mogelijk te richten op het probleem van het grote aantal werkloze jongeren.

Acties
Mirjam Sterk en Randstad organiseren de komende weken een groot aantal evenementen in Nederland. Zoals speeddates tussen jongeren en werkgevers, banenbeurzen en sollicitatietrainingen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen jongeren advies ook krijgen over hun cv en zijn er workshops solliciteren via sociale media.