Arbeidsrechtadvocaten maken overuren

De nieuwe Wet werk en zekerheid brengt veel reuring teweeg bij werkgevers en werknemers. Het gevolg is dat arbeidsrechtadvocaten overuren draaien.

Werkgevers die er slecht voorstaan proberen nog voor 1 juli van hun werknemers af te komen. Want in geval van bedrijfseconomische redenen kunnen werkgevers in de huidige regeling zonder ontslagvergoeding van hun werknemers af komen. Na 1 juli zijn werkgevers verplicht een transitievergoeding te betalen als ze van hun werknemers af willen. Ook als het om bedrijfseconomische redenen gaat.

Werknemers die vrezen na 1 juli te worden ontslagen, kloppen massaal bij arbeidsrechtadvocaten aan om nog voor 1 juli een regeling te treffen. Vooral voor werknemers met een rijk arbeidsverleden bij eenzelfde werkgever kan een ontslagvergoeding veel aantrekkelijker zijn dan de transitievergoeding, die vanaf 1 juli de ontslagvergoeding vervangt.

Reacties

Plaats een reactie