UWV voorziet problemen bij nieuwe WW-uitkeringen

Uitkeringsinstantie UWV denkt dat er veel problemen ontstaan bij de uitbetaling van werkloosheidsuitkeringen (WW) als morgen (1 juli) de ontslagregels van de Wet werk en zekerheid in werking treden. Werknemers die na 1 juli werkloos worden, moeten voortaan maandelijks doorgeven of ze wat hebben bijverdiend. Pas als ze dat hebben gedaan, krijgen ze hun uitkering.

Het UWV vreest dat mensen zich niet bewust zijn dat  ze dat soort gegevens moeten doorgeven. Ook vreest het UWV voor de financiële situatie van de WW’ers. Als ze de gegevens niet op tijd invullen kan het wel zes weken duren voordat de WW binnen is. UWV rekent ook op veel fouten bij het invullen van die gegevens, waardoor de uitbetaling vertraging oploopt. Naar verwachting stromen in juli stromen zo’n 50.000 tot 60.000 mensen de WW in, volgens het UWV.

Reacties

Plaats een reactie