Demotie gemeengoed in personeelsbeleid

Een demotie waarbij aan de medewerkers word gevraagd een stapje terug te doen, is voor een op de vier organisaties onderdeel van het HR-beleid. Ook de versoepeling van arbeidsvoorwaarden blijft een belangrijk HR-thema. alhoewel het thema lager op de agenda staat dan afgelopen jaar. Werkgevers vragen hun medewerkers nog steeds concessies te doen ten aanzien van hun beloning. De meest voorkomende maatregel is het beperken van de reguliere salarisverhoging.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR Trends 2015’. Een onafhankelijk en representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij. Zij hebben onderzoek gedaan onder ruim 800 Nederlandse HR-professionals. Daarmee is HR Trends het grootste onderzoek onder HR-professionals in Nederland.

Reacties

Plaats een reactie