Meer mensen aan het werk

Het aantal personen met betaald werk is met 109.000 gestegen in het afgelopen jaar. Vooral meer vrouwen zijn gaan werken. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek afgelopen donderdag bekend. In het afgelopen kwartaal steeg het aantal werkenden met 8.000 personen per maand. Het aantal werklozen daalde in die tijd met ongeveer 5.000 per maand. De werkloosheid daalde daarmee van 7.4% naar 6.9% van de beroepsbevolking in de afgelopen twaalf maanden, wat neerkomt op 611.000 werklozen tussen de 15 en 75 jaar oud. In de maand juni is de werkloosheid hetzelfde gebleven als in voorafgaande maand. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal werkende vrouwen toegenomen tot ruim 3,8 miljoen, een stijging van 85.000 vrouwen. Zij zijn voornamelijk werkzaam in de pedagogische, bedrijfseconomische en administratieve sectoren. Het aantal lopende WW-uitkeringen nam in juni voor de vijfde maand op rij af tot 410.000 uitkeringen. Dat blijkt uit de gegevens van uitkeringsinstantie UWV. Er zijn ruim 20.000 minder lopende uitkeringen ten opzichte van juni 2014.

Reacties

Plaats een reactie