OVAL helpt 7000 mensen aan een baan

Leden van de OVAL, de branchevereninging van arbodiensten, outplacement en loopbaanbegeleiding, re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties, hebben in 2014 ruim 7.000 mensen door middel van outplacement aan een nieuwe baan geholpen. Dat blijkt uit een enquête van de OVAL onder haar eigen leden. In totaal verzorgde de leden van de OVAL zo’n 10.000 outplacementtrajecten.

Met name onder jongeren is outplacement succesvol. Driekwart van hen vond binnen de looptijd van het traject nieuw werk. Van de 40 tot 57-jarigen bedroeg dat percentage ongeveer 60%. Outplacement was minder succesvol bij ouderen. Één op de drie 57-plussers kon binnen de looptijd van het traject weer aan het werk.

 

Vanaf 1 juli a.s. zijn werkgevers verplicht bij ontslag de werknemer een transitievergoeding mee te geven. Daar ligt een grote kans voor outplacementbureaus. Outplacementtrajecten mogen namelijk in mindering worden gebracht door de werkgever op de te betalen transitievergoeding. Er ontstaat dus een economisch belang bij werkgevers om outplacementtrajecten in te zetten.

Reacties

Plaats een reactie