Recruiters in de lift

HR-professionals zijn weer in trek. De vraag naar HR-professionals is in het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Vooral de recruiter is gewild. De vraag naar recruiters steeg maar liefst met 71 procent. Dat is gebleken uit het kwartaalonderzoek van Yacht naar de Trends en Ontwikkelingen op de HRM-arbeidsmarkt.

De vraag op regionaal gebied is het grootst in Amsterdam (95 procent) en in Eindhoven (57 procent). Als een verklaring hiervoor noemt Yacht de grote behoefte in de regio Eindhoven aan technische, vaak moeilijk vindbare profielen. “Amsterdam is traditioneel de standplaats van vele intermediairs die continu zoeken naar recruitmenttalent.”

Recruitment is een vak
Het recruitmentlandschap is sterk veranderd vergeleken met voorgaande jaren, constateert Yacht.  “Het recruitmentvak heeft sterk geleden onder de vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen paar jaar”, zegt Ellen Bergh, commercieel manager Yacht HRM. “Het vak werd ‘weggeschoven’ onder HR en niet langer gezien als aparte functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug. Recruitment is een vak waar vakmanschap voor vereist is. Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitment talent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.”

Reacties

Plaats een reactie