Komende twee jaar 23.000 jongeren aan het werk

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt 14 miljoen euro uit om in twee jaar 23.000 jongeren aan het werk te helpen. Dat doet hij samen met gemeenten, UWV en bedrijven als Hema, Rabobank, Hilton , McDonald’s en het Kruidvat.

De digitale hulpverlening aan jongeren met een WW-uitkering van UWV schiet tekort. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW. Jongeren weten zich niet goed te presenteren tijdens een sollicitatie en hebben geen idee wat werkgevers belangrijk vinden.

In de nieuwe aanpak krijgen werkloze jongeren meer hulp bij het zoeken naar werk. Als er vacatures beschikbaar komen, zorgen de partijen samen voor de werving, selectie en voorbereiding van jongeren.

Daarnaast gaan gemeenten jongeren zonder startkwalificatie actief helpen bij het zoeken naar werk door ze banen aan te bieden waarbij ze werken en leren kunnen combineren.

Reacties

Plaats een reactie