Opdrachtduur jonge zzp’ers korter

Jongere zelfstandige professionals (tot 45 jaar) hebben over het algemeen een opdrachtduur die twee maanden korter is dan die van oudere zelfstandige professionals. Dat blijkt uit het laatste rapport van Uit het laatste rapport van ZP Facts, de marktmonitor voor zzp’ers.

Verschillende opdrachtgevers
Volgens prof. dr. Arjan van den Born willen jongere zelfstandige professionals in een kortere tijd graag meer opdrachten uitvoeren bij verschillende opdrachtgevers met als doel om zo breed mogelijk ervaring op te doen.

Gemiddelde opdrachtduur
Uit ZP Facts blijkt verder dat de gemiddelde opdrachtduur in 2015 ongeveer 15 maanden is. De zelfstandige professional wordt niet in een keer voor de hele periode ingehuurd. Doorgaans liggen hiervoor vier contracten aan ten grondslag.

Verder daling opdrachtduur
De gemiddelde opdrachtduur zal naar verwachting in 2016 verder dalen. Veel zelfstandigen starten al vanaf hun opleiding. Zij zijn vooral op zoek naar korte opdrachten, de zogenaamde gigs. Doordat deze groep verder zal toenemen, daalt de gemiddelde opdrachtduur.

U kunt hier ZP Facts

Reacties

Plaats een reactie