Aantal werknemers in loondienst licht gestegen

Ondanks het aantrekken van de economie, daalt de werkloosheid nauwelijks. Volgens de Banen Index van Raet en iNostix is het aantal werknemers in loondienst in 2015 gestegen met 0,3%. Binnen de sector zakelijke dienstverlener was de stijging met 0,7% het grootst.

Banen zakelijke dienstverlening
Binnen deze sector groeide het  aantal banen bij organisaties tot 100 medewerkers met 1,8%, bij organisaties van 100 tot 500 medewerkers met 1% en daalde het aantal banen bij organisaties met meer dan 500 medewerkers met 1 procent.

Krimp
Er waren ook sectoren die een daling lieten zien. Zo kromp het aantal banen in de sector zorg en welzijn met 1,3% en bij de overheid met 0,8% procent. De onderwijssector liet een gebruikelijke krimp zien in de zomermaanden, die in de tweede helft van het jaar weer werd goed gemaakt.

Reacties

Plaats een reactie