Beroepsziekten niet altijd tijdig onderkend

Het niet tijdig onderkennen van beroepsziekten heeft grote gevolgen. Niet alleen voor de hoogte van de verzuimkosten, maar ook voor het welzijn van de werknemer (langer tevreden en gezonder doorwerken). Werkgevers moeten beroepsziekten dan ook tijdig signaleren.

In een Kamerbrief stelt Asscher voor de werknemer de regie te geven door het maken van een persoonlijk dossier waarin de werknemer zijn arbeidsverleden opneemt en daarbij de arbeidsomstandigheden en risico’s vermeld.

Is dit het zoveelste proefballonnetje van de minister? Dat weten we nog niet, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan dit plan. Denk bijvoorbeeld aan wie er inzage heeft in het persoonlijk dossier, hoe zit het met de privacy en hoe om te gaan met meningsverschillen tussen werkgever en werknemer? We houden de vinger aan de pols.

Reacties

Plaats een reactie