Arbeidsdeskundigheid verdient eigen lectoraat

Er komt nu ook meer aandacht voor het vakgebied arbeidsdeskundige vanuit wetenschappelijk oogpunt. Dr. Shirley Ooms is de lector van het nieuwe Bijzonder Lectoraat Arbeidsdeskundigheid aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Het lectoraat moet een bijdrage gaan leveren aan de kennisontwikkeling van arbeidsdeskundigen via onderwijs en onderzoek.

Extra onderzoekslijn
Het Bijzonder Lectoraat Arbeidsdeskundigheid valt onder het Lectoraat Arbeid en Gezondheid. Dit Lectoraat bestaat uit drie verschillende lijnen: duurzame inzetbaarheid van professionals, optimale arbeidsparticipatie van kwetsbare werkenden en het deskundig begeleiden van duurzame inzetbaarheid. Het nieuwe onderzoeksprogramma zal zich richten op expertise van arbeidsdeskundigen en de rol van arbeidsdeskundigen bij preventie en werkhervatting.

Verbinding met beroepsgroep
Een nauwe relatie met de beroepsgroep is volgens Ooms belangrijk. Om de betrokkenheid van aanverwante professionals te waarborgen, zijn de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen en het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum ingeschakeld.

Reacties

Plaats een reactie