Werkenden langer vitaal

Staatssecretaris Klijnsma stelt 12,5 miljoen beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor het thema duurzame inzetbaarheid. De subsidie is bedoeld om mensen langer gezond aan het werk te houden. Deze nieuwe EFS-regeling met de naam ‘Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren’ start in september.

Duurzame inzetbaarheid
Subsidie kan worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners. Plannen die in aanmerking komen voor financiering gaan bijvoorbeeld over veilig werken, gezond aan de slag en arbeidsmobiliteit. Op deze manier worden monitoring, beleidsplannen en voorlichting over duurzame inzetbaarheid mogelijk gemaakt.

Fors budget
Er is 12,5 miljoen vrijgemaakt, waarbij een project maximaal € 500.000 subsidie krijgt. Als organisaties samenwerken kan dit maximaal driemaal dit bedrag worden. Ook zal er in het najaar een bedrag beschikbaar worden gesteld voor individuele arbeidsorganisaties ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Meer informatie over de subsidie aanvragen is te vinden op www.agentschapszw.nl/duurzame-inzetbaarheid/.

Reacties

Plaats een reactie