Vrouwelijke managers hebben vaker burn-out

Uit onderzoek van het CBS en het TNO blijkt dat bij vrouwelijke managers vaker burn-outklachten voorkomen dan bij mannelijke manager. Ook voelen vrouwen zich vaker emotioneel uitgeput dan mannelijke managers. Opvallend is dat deze verschillen tussen mannen en vrouwen in het managementberoep veel groter zijn dan in andere beroepen.

Emotioneel uitgeput
Bijna een derde van de vrouwelijke manager gaf aan zich een aantal keren per maand leeg te voelen aan het eind van een werkdag. Het aantal vrouwelijke managers dat zich regelmatig emotioneel uitgeput voelt ligt ook hoger dan bij hun mannelijke collega’s.

Autonomie en werkdruk
Alhoewel vrouwen in het managementberoep minder zelfstandigheid ervaren, voelen ze tegelijkertijd vaker een hoge werkdruk. Een reden hiervoor kan zijn, dat vrouwelijke managers vaker in zachtere branches werken, zoals de gezondheidszorg. Daar is de autonomie betreffende vakantiedagen en werktijden lager, maar de werkdruk in het algemeen hoog.

Reacties

Plaats een reactie