Financieel voordeel voor thuiswerkende zelfstandige loopbaanprofessionals

Thuiswerkende zzp-ers mogen voortaan de huurkosten van de winst aftrekken. Dat blijkt uit de uitspraak van De Hoge Raad. Voorheen was dit al mogelijk voor ondernemers met een koophuis. Werkt u vanuit uw huurhuis? Dan kunt u hier economisch voordeel mee doen.

Huurwoning als aftrekpost
Een bouwondernemer wilde zijn huurkosten als aftrekpost opvoeren. Dit werd eerder niet aanvaard door het gerechtshof in Den Haag. De Hoge Raad heeft nu anders bepaald: het huurrecht van een woning kan ook tellen als een tot ‘ondernemingsvermogen behorende woning’.

Terugwerkende kracht?
Dat betekent dat zelfstandig werkende loopbaanprofessionals voortaan de gehele huur als aftrekpost van de winst kunnen opvoeren. Of dit ook met terugwerkende kracht kan, wordt nog onderzocht.

Reacties

Plaats een reactie