160 miljoen voor ondersteuning werklozen

In 2017 wordt er flink geïnvesteerd in ondersteuning aan werkzoekenden. Zo wordt het budget voor WW-dienstverlening van het UWV verhoogd tot 160 miljoen euro. Ook is er geld vrijgemaakt voor scholing, omscholing en regionale samenwerking.

UWV
Met die extra paar miljoen wil het UWV persoonlijke dienstverlening bieden aan werkzoekenden met een WW-uitkering en een matige arbeidsmarktpositie. Vooral in deze persoonlijke benadering van deze doelgroep kan je als mobiliteitsprofessional het verschil maken. De dienstverlening bestaat uit bijvoorbeeld workshops, persoonlijke gesprekken en netwerktrainingen.

Omscholing
In 2017 worden er ook scholingsvouchers beschikbaar gesteld. Het kabinet hoopt met deze maatregel mensen om te scholen naar banen die een beter perspectief op werk bieden. Ook wordt scholing een aandachtspunt voor de interne mobiliteitsprofessional. Er komen meer mogelijkheden om afspraken te maken in cao’s over omscholing en van-werk-naarwerkbegeleiding van medewerkers.

Reacties

Plaats een reactie