Re-integratie naar beschut werk

Vanaf volgend jaar kunnen re-integratiespecialisten meer doen voor cliënten die beschut werk nodig hebben. Vanaf 2017 zijn gemeenten verplicht om beschuit werk aan te bieden en kunnen gemeenten dit niet meer weigeren.

Re-integratie naar beschut werk
Slechts 25% van de gemeenten biedt op dit moment beschut werk. Dat is onvoldoende. Eerder berichtten we al dat gemeentes achterblijven op het bedrijfsleven in het realiseren van beschutte werkplekken. Hier gaat verandering in komen. Minister Klijnsma kondigde in het begin van de zomer al aan gemeenten te willen verplichten beschut werk te bieden. De ministerraad heeft nu ingestemd met de nieuwe regeling. Deze zal vanaf begin 2017 van kracht zijn.

Regulier of beschut?
In eerste instantie kwamen er veel negatieve reacties vanuit gemeenten op het voorstel van Klijnsma. Zo is de VNG van mening dat er meer mensen met een arbeidsbeperking naar regulier werk begeleid zouden moeten worden, niet naar beschut werk. Ook zou de regeling niet een samenhangend geheel vormen.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening: mensen met een arbeidsbeperking: is beschut werk altijd de oplossing, of moet er meer aandacht komen voor begeleiding naar regulier werk?

Reacties

Plaats een reactie