Sneller een baan met laag inkomen

Het kabinet wil de arbeidskansen voor mensen met een laag inkomen vergroten. Vanaf 2017 krijgen werkgevers die een werknemer met een laag inkomen aannemen of in dienst houden financieel voordeel. Deze regeling heet het lage-inkomensvoordeel (LIV).

Minimumloon
Door het LIV wordt het aantrekkelijk voor werkgevers om medewerkers aan te nemen die slechts minimumloon of net iets meer verdienen. De belastingdienst zal het LIV automatisch uitbetalen, dus het levert de werkgever een gemakkelijk voordeel op.

Bewustzijn LIV belangrijk voor loopbaanprofessionals
Voor loopbaancoaches is dit een belangrijke maatregel om in gedachten te houden bij het begeleiden van werkzoekenden met een laag inkomen. Dit zal voornamelijk het geval zijn bij schoonmaakpersoneel, horecamedewerkers en andere banen die geen hoog opleidingsniveau vereisen.

Reacties

Plaats een reactie