Financieel voordeel met meer mobiliteit

Er zijn veel financiële middelen die werkgevers kunnen aanspreken voor het in dienst nemen en houden van arbeidsgehandicapten. Als mobiliteitsprofessionals is het essentieel te weten welke verschillende regelingen er zijn. De Programmaraad heeft nu samen met het Ministerie van SZW een kennisdocument opgesteld waar je deze informatie snel kunt vinden.

Fiscaal voordeel
Voor werkgevers zitten er fiscale voordelen aan het in dienst hebben van iemand met een arbeidshandicap. Zorg dat je deze voordelen kent en daar de werkgever op wijst:

  1. De Mobiliteitsbonus, dat is premiekorting voor de doelgroep banenafspraak. Voor een werknemer die behoort tot de doelgroep banenafspraak kan de werkgever een premiekorting krijgen. De ingangsdatum is nog niet bekend. De premiekorting is € 2.000 per jaar (maximaal 3 jaar) en kan de werkgever zelf claimen via de aangifte loonheffing.
  2. Het LIV: lage inkomensvoordeel. Werkgevers die werknemers in dienst hebben die tussen 100 tot 200 procent van het minimumloon verdienen krijgen een financiële bijdrage. Dit voordeel kan oplopen tot maximaal 2.000 euro per jaar. Deze regel geldt vanaf 1 januari 2017.

Gebruik deze regelhulp van de Rijksoverheid om in te zien hoe lang en hoe hoog de premiekorting of het LIV voor jouw cliënt is.

Download hier het kennisdocument.

Bron: http://www.samenvoordeklant.nl/

Reacties

Plaats een reactie