Subsidie scholing kansrijke beroepen

Begeleid je een werkzoekende die gebaat is bij een opleiding naar een kansrijk beroep? Wijs je cliënt dan op de scholingsvouchers van het UWV. Daarmee kan je maximaal € 2.500 subsidie voor scholing aanvragen. Je kunt tot 1 december 2017 aanspraak maken op deze subsidie.

Voorwaarden
Je kunt een scholingsvoucher aanvragen voor iemand die WW ontvangt, een arbeidsovereenkomst heeft of als zelfstandige werkt. Wel zijn er een aantal voorwaarden, zoals: de aanvrager moet ingeschreven staan als werkzoekende bij het UWV, het beroep waarvoor de opleiding gedaan wordt moet zijn opgenomen in de kansberoepenlijst-2016 en de opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma of certificaat. Bekijk alle voorwaarden op deze pagina van het UWV.

Kansrijke beroepen
Opvallend is dat er niet alleen beroepen op de kansberoepenlijst staan waar een korte, praktijkopleiding voor nodig is. Ook werkzoekenden met een hogere vooropleiding kun je de lijst eens voorleggen. Zo zijn bijvoorbeeld de beroepen psychiater, werktuigbouwkundige en biochemisch analyst ook in de lijst opgenomen. Ook voor werkzoekenden die niet in aanmerking komen voor de scholingsvoucher is het handig om de lijst te bekijken, zodat je samen met je cliënt kunt uitzoeken welke passende beroepen hem of haar meer perspectief zouden kunnen bieden.

Reacties

Plaats een reactie