Gratis tips over duurzame inzetbaarheid

Er is nu een online gids beschikbaar met gratis tips over duurzame inzetbaarheid. Door vergrijzing en de almaar opschuivende AOW-leeftijd wordt duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijker onderwerp voor arbeidsmobiliteit specialisten. Ook over de thema’s re-integratie en gezondheidsbevordering staan tips, informatie en voorbeelden op de site. De gids is onlangs ontwikkeld door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA).

Voorbeelden en tips
Naast de thema’s waar u in de online gids uit kunt kiezen, kunt u ook selecteren of u informatie wilt voor werkgevers, HR-managers, werknemers of arbo-professionals. Zo wordt ieder thema vanuit een ander perspectief belicht. De gids is gevuld met praktische tips en cases waar je als mobiliteitsprofessional je voordeel mee kunt doen.

Van oplossen naar preventie
Opvallend is dat gezondheidsbevordering in deze gids veel aandacht krijgt, terwijl het accent eerder lag op veiligheid op de werkvloer. Preventie krijgt een steeds grotere rol. Deze tendens is ook te herkennen in vernieuwde wetgeving. Zo gaat de nieuwe Arbowet per 1 juli 2017 in. Daarin is de rol van de preventiemedewerker en bedrijfsarts versterkt. Bekijk hier de online gids.

Reacties

Plaats een reactie