Weer bijna miljoen vacatures in 2017

Het aantal vacatures loopt dit jaar op tot 965.000. Het topniveau van voor de crisis van 1 miljoen vacatures kan daarmee volgend jaar al gehaald worden. En dat is eerder dan verwacht. De meeste vacatures komen voor rekening van de sectoren detailhandel (169.000) en zorg- & welzijn (131.000). Dat blijkt uit een onlangs gepresenteerde arbeidsmarktprognose van UWV.

Banengroei ook in de lift
De groei van het aantal vacatures komt met name doordat mensen weer vaker wisselen van baan vanwege de aantrekkende economie. Maar er is ook echt sprake van extra werkgelegenheid. De banengroei zet namelijk ook in 2017 flink door. In totaal komen er 138.000 nieuwe banen bij. Het zijn voornamelijk tijdelijke contracten, uitzendkrachten en zzp’ers.

Reacties

Plaats een reactie