Uitzendwerk helpt werkloze 50-plusser soms aan een baan

Werkloze vijftigplussers kunnen via tijdelijk uitzendwerk hun kans op gewoon werk vergroten, doordat ze hun netwerk uitbreiden en recente werkervaring opdoen. Vooral relatief jonge, middelbaar en hoger opgeleide 50-plussers vinden na een uitzendbaan een niet-uitzendbaan. Overigens geldt dat niet altijd: vooral lager opgeleiden met een cv vol uitzendwerk maken juist minder kans op een gewone baan. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het UWV.

Werkloze vijftigplusser

In de afgelopen tien jaar is het percentage vijftigplussers onder werklozen bijna verdubbeld. In 2006 was nog zo’n 10 procent van de werklozen ouder dan 55 jaar. Dit percentage is gestegen naar maar liefst 22%. Ook nu, met de almaar toenemende werkgelegenheid, blijft de vijftigplusser een kwetsbare groep, aldus de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Reacties

Plaats een reactie