Laagopgeleiden: minder werkloosheid, nog steeds kwetsbaar

De werkloosheid onder laagopgeleiden is sterk gedaald. In 2014 was 13,2 procent van de laagopgeleide beroepsbevolking werkloos, in het eerste kwartaal van 2017 is dat nog maar 9,2 procent. De afgelopen jaren is het verschil in werkloosheid tussen de verschillende onderwijsniveaus steeds kleiner geworden. Het werkloosheidspercentage onder laagopgeleiden daalt sinds 2014 namelijk sterker dan onder hoogopgeleiden. Toch is het verschil met hoger opgeleiden nog enorm: daar is slechts 3,4 procent van beroepsbevolking werkloos. Zo bleek onlangs uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kwetsbaar

De laagopgeleide beroepsbevolking blijft desalniettemin een kwetsbare groep. Zo gaan velen van hen aan de slag als flexwerker. Ook zijn zij vaker dan hoogopgeleiden werkzaam in seizoensgebonden banen, waardoor de kans op werkloosheid hoger is.

Reacties

Plaats een reactie