Enorme stijging zzp-tarief arbeidsprofessional

Het gemiddelde uurtarief van zelfstandige HR-professionals is in één jaar tijd met bijna 15% gestegen. Waar zij afgelopen jaar nog een gemiddeld uurtarief van € 85 hanteerden, is dat dit jaar maar liefst € 97,50 per uur. Zo blijkt uit de eerste resultaten van het HR Trendrapport over belonen, een jaarlijkse publicatie van Performa Uitgeverij, salarisdienstverlener ADP Nederland en adviesbureau Berenschot.

Specialisatie loont

Het genoemde tarief geldt voor hooggespecialiseerde P&O-dienstverlening, zoals verandermanagers, interim managers, organisatieadviseurs en HR-specialisten. De gemiddelde tarieven aan de onderkant van de markt blijven steken rond € 40, zo bleek onlangs uit een grootschalige offertevergelijking door Hoofdkraan.nl. Het loont dus om u te specialiseren.

Offertes aanpassen

Bent u werkzaam als zelfstandig arbeidsprofessional? Vergelijk uw recente offertes dan eens met die van afgelopen jaar. Zijn uw tarieven al jaren hetzelfde? Bedenk dat het nu de tijd is dat veel van uw opdrachtgevers bereid zijn meer te betalen nu de economie in de lift zit. Overweeg dus om in offertes een prijsstijging op te nemen. Meer weten over het opstellen van een succesvolle offerte als arbeidsprofessional? Lees dan dit artikel.

Gratis onderzoeksrapport

Binnenkort publiceren wij het volledige Trendrapport over Beloning & Waardering. Houd onze nieuwsbrief in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de resultaten. Benieuwd naar deel 1 van het Trendrapport? Ga dan naar onze website en download het gratis.

Reacties

Plaats een reactie