Uitzendkrachten minst tevreden medewerkers

Uitzendkrachten zijn de meest ontevreden flexwerkers van Nederland. Ruim een derde van de uitzendkrachten is niet tevreden over zijn werk. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat het hen niet lukt een vaste baan te krijgen. Zelfstandigen en vaste werknemers scoren met respectievelijk 81% en 78% aanzienlijk hoger qua tevredenheid. Zo bleek eerder deze week uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Geen behoefte aan vastigheid

Overigens heeft niet iedere flexkracht voorkeur voor een vaste baan. Maar liefst een op de drie medewerkers zonder vast dienstverband gaf aan behoefte te hebben aan flexibiliteit of geen behoefte te hebben aan zekerheid. Bovendien is het opvallend dat zelfstandigen over het algemeen tevredener zijn dan vaste werknemers. Medewerkerstevredenheid hangt af van verschillende factoren, denk hierbij aan de mogelijkheid werk en privé te combineren, autonomie over werkzaamheden en een goede werksfeer.

Reacties

Plaats een reactie