Kwaliteit arbodienst verantwoordelijkheid werkgever

De werkgever van een printmedewerker volgde het advies van de bedrijfsarts en bleek tóch onvoldoende re-integratie-inspanningen te hebben verricht. De medewerker van de printkamer viel uit van werk door klachten aan het bewegingsapparaat. De bedrijfsarts adviseerde slechts een beperkt aantal uur per week te werken. ‘Onnodig,’ zo weerlegde de verzekeringsarts van het UWV het advies van de bedrijfsarts. En de werkgever is ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de diensten van de ingeschakelde deskundigen. Dat er geen uitbreiding van de uren van de werknemer heeft plaatsgevonden, valt de werkgever te verwijten. Zo bepaalde de rechtbank Noord-Holland onlangs.

Blijf kritisch

Het klakkeloos opvolgen van de adviezen van uw arbodienst kan ertoe leiden dat u onvoldoende re-integratie-inspanningen verricht. Zorg ten eerste voor een goed aangeschreven arbodienst. Let er ten tweede op dat de adviezen van uw bedrijfsarts voldoende medisch onderbouwd zijn. Duurt de re-integratie van uw medewerker langer dan verwacht en blijft het aantal gewerkte uren laag en stabiel? Trek dan tijdig aan de bel en overleg met de bedrijfsarts. De betreffende werkgever zal nu zelf het loon van de medewerker moeten doorbetalen.

Reacties

Plaats een reactie