Onvoldoende steun op de werkvloer voor ex-kankerpatiënten

Werkgevers, collega’s en leidinggevenden hebben onvoldoende begrip voor medewerkers die kanker hebben gehad. (Ex-)kankerpatiënten hebben last van late gevolgen van kanker, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en een verminderde lichamelijke conditie. Hierdoor voelen ze zich beperkt op hun werk. Zo bleek onlangs uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) onder 3.600 (ex)-kankerpatiënten. Tussen de 30.000 en 40.000 werknemers worden jaarlijks geconfronteerd met kanker. Van degenen die herstellen krijgt maar liefst een kwart (24%) uiteindelijk ontslag.

Meer lezen over goede re-integratiebegeleiding van medewerkers die hebben gekampt met kanker? Lees dan 5 tips voor betere re-integratie na kanker

Reacties

Plaats een reactie