Procedure erkenning jobcoaches door UWV vereenvoudigd

De wijze waarop het UWV erkenning verleent aan jobcoachorganisaties is deze week gewijzigd. U heeft als jobcoach deze zogeheten erkenning nodig om met het UWV samen te werken. Jobcoaching is bedoeld voor werknemers die door ziekte of een handicap langdurig problemen ondervinden bij het werk. Het UWV verleent erkenning voor een periode van vijf jaar. Voorheen moest je als jobcoach na die periode opnieuw erkenning aanvragen. Nu wordt de erkenning steeds automatisch verlengd voor een periode van vijf jaar, als u voldoet aan de eisen en verplichtingen die het UWV aan jobcoaches stelt. Zo bleek deze week uit de Staatscourant.

Waar moet je als jobcoach aan voldoen?

Het UWV heeft een behoorlijk aantal eisen en verplichtingen aan de jobcoachorganisaties met wie ze samen werken. Zo dient u ingeschreven te staan bij de KvK, een hbo-opleiding of hbo werk- en denkniveau te hebben en u dient te beschikken over een klachtenreglement.

Benieuwd of u als jobcoach in aanmerking komt om jobcoaching te leveren aan het UWV? Bekijk dan hier de selfassesment die het UWV hiervoor beschikbaar stelt.

Reacties

Plaats een reactie