Belemmering door personeelstekort hoger dan ooit

Maar liefst 20% van de ondernemers in Nederland wordt geremd door een tekort aan personeel. Deze hinder door personeelstekort is hoger dan ooit gemeten. Vooral organisaties in de zakelijke dienstverlening hebben het moeilijk: bijna een derde van de ondernemers wordt hierdoor belemmerd. Zo bleek deze week uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Werven op een krappe arbeidsmarkt

Werkgevers hebben steeds meer moeite om personeelstekort tegen te gaan. Er zijn een aantal verschillende tactieken die u kunt inzetten om ervoor te zorgen dat uw organisatie niet negatief beïnvloed wordt door de krapte op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan:

  • Duidelijke vacatureteksten;
  • Focus op onboarding om ervoor te zorgen dat nieuwe medewerkers niet snel weer de organisatie verlaten.
  • Aandacht voor employer branding.

Meer weten over employer branding en hoe om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt? Bekijk het programma van het HR Trendcongres, waar Marcel van der Quast een lezing geeft over employer branding als wapen tegen een krappe arbeidsmarkt.

Reacties

Plaats een reactie