Organisaties onvoldoende voorbereid op gevolgen robotisering

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, hebben verstrekkende gevolgen voor werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, nieuwe functies verschijnen en personeel heeft andere vaardigheden nodig. Zo leidt robotisering in 41% van de gevallen direct tot het verdwijnen van functies. Toch staat het thema Robotisering slechts op de 21e plaats van de HR-prioriteitenlijst. Dat terwijl maar liefst 90% van de HR-professionals nu al de gevolgen van robotisering merkt. Zo bleek onlangs uit resultaten van het HR Trendonderzoek 2018-2019.

Impact robotisering op personeel onduidelijk voor HR

Slechts 18% van de deelnemers aan het onderzoek weet wat robotisering concreet betekent voor het personeel. Denk aan de impact op de bezetting, competenties, werving en scholingsbehoefte. Voor 80% van de HR-professionals is de impact van robotisering niet (voldoende) duidelijk. Besteed nu aandacht aan de mogelijke gevolgen van digitalisering en robotisering in uw organisatie voor de medewerkers. Zo kunt u tijdig starten met een plan van aanpak.

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de stand van HR. Het onderzoek is een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en dit jaar mede mogelijk gemaakt door Talentsoft.

Reacties

Plaats een reactie