PvdA bedenkt zich: sociale werkplaats moet terugkomen

De Partij van de Arbeid (PvdA) is voortaan toch weer voorstander van heropening van de sociale werkplaatsen. Het vorige kabinet, waarin de PvdA was vertegenwoordigd, had met de nieuw Participatiewet juist besloten tot een uitsterfconstructie voor alle sociale werkplaatsen. Mensen met een arbeidshandicap zouden met de strakke afspraken uit de nieuwe wet voortaan mee kunnen draaien op een gewone werkplek. Helaas blijkt de Participatiewet helemaal niet zo goed te werken en zitten veel arbeidsgehandicapten nu thuis in de bijstand. Dus stelde Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid van de PvdA, in een interview in de NRC dat de sociale werkplaatsen toch weer opengesteld moeten worden. Dit keer niet als eindstation, maar als instrument om de stap naar een reguliere werkplek te vergemakkelijken.

Gister heeft de Tweede Kamer opnieuw overlegd over de Participatiewet en de maatregelen. Lees hier meer over in de volgende nieuwsbrief.

Reacties

Plaats een reactie