Schuldproblematiek medewerkers niet afgenomen

Het aantal loonbeslagen blijft gelijk in vergelijking met vorig jaar, ondanks de economische opleving. Dat geeft ruim de helft van de salarisprofessionals aan (51%) in een recent onderzoek. Eén op de vijf (20%) salarisprofessionals geeft aan dat het aantal loonbeslagen is toegenomen: nagenoeg eenzelfde aantal zag het afnemen. Zo blijkt uit het ‘Trendonderzoek Salarisprofessionals 2018’ van het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA), uitgevoerd door Berenschot en uitgegeven door Performa. Aan het onderzoek deden 1.141 salarisprofessionals mee.

Schuldproblematiek zorgt voor hoge (verzuim)kosten

Medewerkers met financiële problemen stuwen het verzuim in uw organisatie omhoog. Het Nibud heeft becijferd dat die kosten op circa € 13.000 uitkomen. Deze bestaan uit de tijdsbesteding van HR aan de verwerking van het loonbeslag, toename van het ziekteverzuim en productiviteitsafname van de betreffende medewerker.

Meer lezen over loonbeslag en wat je kunt doen aan schuldenproblematiek onder medewerkers? Lees nu de Checklist Loonbeslag.

Reacties

Plaats een reactie